Omega Şekilli Voidokilia Sahili | Yunanistan

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 394 okuma 2 dakika

Yunanistanın oldukça popüler bir sahili olan Voidokilia Sahili, güneyde Messina’da bulunur. Sahil yunan alfabesinin son harfi Omega (Ω) (yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi) şeklindedir. Yani kumsalın oluşturduğu şekil yarım daire görünümündedir. Bu yarım daire görünümlü olan kumsalın arka tarafı ise Yalova Lagünü (Gialova) olarak bilinen (aşağıdaki fotoğrafta voidokilia sahili ile yalova lagünü sırt sırta vermiş durumdadır) oldukça önemli bir kuş cennetidir. Yalova lagünü ayrıca Natura 2000 olarak bilinen Avrupa Birliğine üye ülkelerin ekolojik yönden korunması gerekli bölgelerden biri seçilmiş ve koruma alanı ilan edilmiştir.

Voidokilia Sahili ve Yalova Lagünü

Bölgede Viodokilia sahilinin güney-batı ucundan başlayan ve Nestor Mağarasına tırmanarak devam eden bir yürüme yolu bulunmaktadır. Mağarayı geçtikten sonra yol Paliokastro’ya (13.yy dönemine ait Frenk Kalesi) açılır ve kale içerisi veya çevresindeki yollar dolaşmak ve yürümek için uygundur. Herhangi bir engel ile bloke edilmemiş olan kale çevresinde tüm sorumluluk maceraperest gezginlerin kendisine aittir. Bunun dışında kuş gözlemciliği olarak bilinen bird watching sporu için de oldukça önemli bir alandır. Yalova lagününün sahip olduğu biyo-çeşitlilik göçmen kuşların da bölgeyi bir durak olarak seçmesi ile iyice zenginleşmiştir. 79 tanesi nesli tükenme tehlikesi altında bulunan toplam 258 kuş türü bölgede görülebilir. Voidokilia sahili, ayrıca zaman zaman gay turistler ve çıplak doğacılar tarafından da tercih edilmektedir.

Google Haritalar: Voidokilia Sahili ve Yalova Lagünü
Fotoğraf: Grzontan, Fæ

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.