Akuaturk 10. Yıl Bildirisi

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 342 okuma 4 dakika

10. yılımızı geride bırakırken siz değerli Akuaturk okurlarına son onyıl hakkında bazı bilgiler vermek ve bir takım değişiklikleri aktararak bilgilerinizi güncel tutmak istiyorum. Akuaturk.com aslında üniversite yıllarımda büyük hedefler ile başlattığım küçük bir projenin 18 Temmuz 2010 tarihinde hayata geçirilmesi ile hayat bulmuştur. Bir çok benzerinin aksine bir haber portalından ziyade güncel bilginin paylaşılarak çoğalması, hem sektöre hem de diğer kullanıcı gruplarına rehberlik etmesi amacıyla hizmete sunulmuştur. Yıllar içerisinde bu alana -akuakültür, su ürünleri yetiştiriciliği- olan tutkum hiç azalmadı, ancak yıllar içerisinde bu küçük proje için sarf edebildiğim enerji, hayat şartları içerisinde hep değişkenlik gösterdi ve ne yazık ki kurulduğu gün hayalini kurduğum düzeye henüz erişemedi.

Peki nedir bu hayalini kuruğum ve erişemediğimiz düzey? Rehberlik demiştim ya, aslında temel hedef ülkemizde ticari ya da hobi amaçlı bu alana -Deniz ve tatlısu biyolojisi ve ekolojisi ya da akuakültür gibi deniz ve deniz ürünlerini kapsayan tüm alanlar- ilgi duyan girişimci ve yatırımcılara türkçe kaynak sağlayabilmek, gerektiğinde saha müdahalesi dahi gerçekleştirebilecek, ulaşılabilir -adresi ve telefonu olan-, güvenilir -vergisini ödeyen, fatura kesebilen-, kaliteli -doğru ekip, doğru uygulama- ve sürdürülebilir -sürekliliği olan- bir tür su ürünleri danışmanlığı hizmetini kullanıma sunabilmekti. Bu hedeflerin yanısıra bugün ulaştığımız seviyede ise okuyucularımıza hazırladığımız içerikler ile bilgi aktarımı sağlıyoruz. Onların deniz ve okyanusların barındırdığı türlü güzelliklere ulaşmalarını kolaylaştırıyoruz.

Bugüne kadar akuaturk.com bünyesinde bir çok yazıya bir çok farklı kategoride yer vermeye çalıştık. Bu anlamda Pangaea (Tek Kıta), Panthalassa (Tek Okyanus), Anatolia (Tek Anavatan), Via lactea (Samanyolu) ve Encyclopedia (Ansiklopetik bilgi) olmak üzere 5 ana kategori ile başladığımız yolculuğumuza Nuntii (haberler) ve Tibitubus (video içerikleri) gibi yeni kategorileri katarak devam ettik. Yıllık ortalama 100.000 ziyaretçiye ulaştık. Bir kaç sefer sitenin tasarımını değiştirdik. Akuaturk.com’a iletişim formu, email ya da sosyal medya platformları üzerinden ulaşanların rotasındaki rüzgar olmaya çalıştık ve bildiklerimizi paylaştık. Her zaman deniz ve deniz ürünlerine olan sevgimizi anlatmaya ve aktarmaya çabaladık.

Yeni Rota

Şimdi yeni hedeflerimiz var. Bilginin şimdiye kadar tek taraflı aktarıldığı akuaturk.com bünyesinde artık okuyucularımızın kendi aralarında bilgi aktarabileceği bir platform oluşturacağız. Bunun yanısıra yeni bir kategori “Pergameno (Parşömen)” ile yazarlarımızın kendi isimleri ile yazılarının yayınlanacağı bir köşe oluşturacağız. Böylelikle akuaturk.com bünyesinde farklı alanlarda kullanıcılarının erişimine sunulacaktır. Bir yandan da daha eleştirel bir yaklaşım sergilenecek ve okurların da tartışmalara katılmaları teşvik edilecektir. Bu amaçla öncelikli olarak güvenliğin sağlanması gerektiğinden son yaptığımız güncellemeler ile akuaturk.com’un bağlantı tipini ssl yani güvenli bağlantı haline getirdik. Böylelikle ilk adımı da atmış bulunduk. 2020 yılı sonuna kadar da bahsettiğimiz platformu ve yazılarınızı yayınlayacağınız platformu aktif edeceğiz. Platformların aktif olmasını takip eden süreçte bizlere yazılarınızı ulaştırabilmeniz için küçük de bir form hazırlamayı planlıyoruz. Form üzerinden yazılarınızı bize göndermenizi kolaylaştıracağız. Bu süreçte bir şeyler karalamak isteyenler olursa bizlere her zaman [email protected] mail adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim,
M. Doğan ÖZDEMİR
KURUCU

Bir yorum bırakın

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.