Pigme Denizatı | Hippocampus bargibanti

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 434 okuma 1 dakika

Pigme denizatı (Hippocampus bargibanti), Batı Büyük Okyanus bölgesinde (Endonezya, Filipinler, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları) yaşamaktadır. Dünya’da bilinen en küçük denizatlarından biridir. Bulundukları çevreye ayak uydurabilmek amacıyla bukalemunlara benzer şekilde renk değiştirebilirler. Bu sayede predatör (avcı) türlerden korunmaya çalışırlar ayrıca zaman zaman avlarını tuzağa düşürmek amacıyla da kullanmaktadırlar.

Dünya’da bilinen 47 denizatı türü bulunmaktadır ve bunların yaklaşık olarak 14 tanesi son 10 yıl içerisinde keşfedilmiştir. Renk ve şekil değiştirebilme özelliklerinden ötürü, fark edilmeleri ya da karıştırılmamaları oldukça zordur. Bu nedenden ötürü eskiden bilim adamları Dünya üzerinde yaklaşık 200 kadar denizatı türü olduğuna inanmaktaydı ancak gelişen teknolojiler ışığında, genetik araştırmalarda alınan mesafeler artık daha iyi bir tür tayini yapılabilmesine imkan verdiğinden bu sayı zamanla düşmüştür.

Fotoğraf: Sam Taylor
EOL girdisi: Hippocampus bargibanti

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.