Batan Gemi Titanik Kopyalanıyor | Titanik II

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 571 okuma 7 dakika

Tam 100 yıl önce batan yolcu gemisinin akibetinin üzerinden, salı günü aynı kibirle aynı iddiayı Titanik II’nin tasarımcısı yeniden ortaya attı: “Dünya’nın En Güvenli Yolcu Gemisi” ve ekledi “Daha fazla acil durum botları ile”. Ancak yine de tedbiri elden bırakmayarak ortasına delik açılan her geminin batacağını da sözlerine ekledi. Tahta yerine çelikler ile güçlendirilecek yeni geminin eskisinden çok daha fazla acil durum botu içereceğinin iletilmesi ile geçmişten bir takım dersler alındığı söylenebilir. Geminin yapımı sırasında 1997’de gösterime giren ve Kate Winslet ile Leonardo Di Caprio’nun başrolü paylaştığı filmden edinilen izlenimlerden de faydalanılacak.

titanic-1

titanic-ii-1-1

Titanic II’nin ilk seferine 2016 yılında çıkıcağı tahmin ediliyor. Ve tıpkı efsane Titanik gemisinin yaptığı gibi Southampton’dan New York’a düzenlenmesi planlanıyor. Aynı 1912’de olduğu gibi, şimdi de 3 farklı sınıf biletin olması ve 3 sınıf yolcularının herhangi bir şekilde diğer sınıflara geçememesi de düşünülmüş, ama geminin alt kısımlarında daha fazla tuvalet bulunucakmış. Yolcularına ilginç bir jest yapmayı da planlayan Titanik II’de herkese Titanik dönemini yansıtan kıyafetler hediye ederek gemi içerisinde romantik bir hava yakalayacak.

titanic-2

titanic-ii-2

Yolcu gemisi içerisinde günümüz teknolojilerinden de faydalanıldığı söylenebilir. Her ne kadar televizyon ve internet gibi çağımızın en güçlü ekipmanlarından yoksun olsa da, klima ve havalandırma sistemleri gemi içine kurulucakmış. Şimdiden “Umutların ve Hayallerin Taşıyıcısı” olarak nitelendirilen gemi 2.435 yolcu ve 900 mürettebat kapasiteli olucak. Orjinal Titanik’te yapılan toplamda ancak 1.178 kişi (gemi kapasitesinin 1/3’ü) kapasiteli bot hatası (15 Nisan 1912’de 1.502 kişinin hayatına mal olan hata) da düşünülmüş ve 2.700 artı 800 yani toplamda 3.500 kişi kapasiteli acil durum botu ve salı da gemide bulunacak.

titanic-3

titanic-ii-3

Yapılması planlanan gemi, eski gemiden 2 metre daha uzun, yani 270 metre uzunluğunda olacak. Eski Titanik 53.210 ton yük kapasiteliydi, yenisi 55.800 ton yük kapasiteli. Eski yolcu gemisi gibi yeni gemide maksimum 24 knot hızında olacak. Ayrıca eski gemide bulunan “Türk Hamamı” gibi bir çok özellikle birlikte kumarhane, sinema salonu ve alışveriş alanı gibi alanlar da bulunacak. Eski gemi Harland ve Wolf Shipyard tarafından yapılmıştı, yeni gemi ise bir Çin şirketi olan CSC Jinling Shipyard tarafından yapılacak.

titanic-4

titanic-ii-4

Düzenlenecek olan ilk sefer için, şimdiden özellikle ünlülerin ilgisi çok büyük. Şirketin web sitesi üzerinden 40.000 kadar başvuru yapıldığı ve bu başvurular arasında 16 kadar kişinin ise 750.000 ile 1.000.000 dolar arası teklif verdiği ifade ediliyor.

titanic-5

titanic-ii-5

Titanik II gemisinin batmaması için her türlü önlem alınıyormuş. Şirket simülasyon teknikleri aracılığı ile oluşabilecek problemleri önceden test ederek önlemlerini alıyor, gemi üzerinde güçlendirme çalışmaları yapıyor. Her ne kadar günümüzde eskisi kadar çok buz dağı olmasa da, yine de bu ihtimal değerlendirilerek herhangi bir çarpışma durumunda oluşacak hasarların minimuma indirgenmesi için yoğun uğraşlar veriliyor.

titanic-6

titanic-7

titanic-ii-6

titanic-ii-7

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.