Modeller ile Sualtı Fotoğraf Çekimi | Filipinler

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 425 okuma 6 dakika

Korkusuz modeller Filipinler’de moda dünyası ile okyanusu sualtı fotoğrafları ile birleştirdi. Serbest dalış yöntemi ile gerçekleşen çekimlerde modeller nefeslerini tutarak yaklaşık 9-10 metre boylarında balina köpek balığı (Rhincodon typus) ile poz verdiler.

balina-kopekbaligi-1

balina-kopekbaligi-2

balina-kopekbaligi-3

Diğer modeller podyumların tozunu alırken, Hannah Fraser (36) ve Roberta Mancino (32) meslektaşlarının aksine 7-8 metre derinliğe serbest dalarak eşi benzeri bulunmayan bir projeye imza attılar. Projenin beyni ve fotoğrafçıları Shawn Heinrichs (41) ve Kristian Schmidt (35) tarafından 4 ayda planlandı ve çekimler 5 gün sürdü.

balina-kopekbaligi-4

Tropik sularda balinalar ile birlikte yüzen ve barışçıl pozlar veren modellerin çalışmada tercih edilmesinin tek sebebi son derece istekli olmaları olarak kamuoyuna açıklandı. Moda dünyasının tecrübeli modelleri aralarında olmalarının yanısıra, Hannah, profesyonel bir sualtı modeli ve Roberta ise dünyaca bilinen bir serbest atlayışçıdır. Profesyonelliklerinin de verdikleri tecrübe ve güven ile son derece güzel bir iş çıkartan modeller, dünya’ya da bir mesaj verdiler.

balina-kopekbaligi-5

balina-kopekbaligi-6

balina-kopekbaligi-7

Çekimler boyunca fırtınalı, gök gürültülü ve sert rüzgarlı hava koşulları hakimdi. Bu hava koşullarının kazasız belasız atlatılması ile projeye gölge düşmesinin önüne geçilmiş oldu. Tabii bu duruma çalışma boyunca çekim ekibine yardımcı olan bölge balıkçılarının katkısı da unutulmamalı.

balina-kopekbaligi-9

balina-kopekbaligi-10

Balina köpek balıkları (Rhincodon typus), oldukça nazik canlılar olup, insanlara karşı herhangi bir tehlike oluşturmamaktadır. Zira balina köpek balıklarının besinlerini “plankton” olarak isimlendirdiğimiz küçük canlılar oluşturmaktadır. Tür devamlılığı da tehlike altında olan bu devasa canlılar ne yazık ki bir çok tür gibi “kaçak avcılık” kurbanıdırlar. Özellikle Çin’de oluşan pazar neticesinde bu canlılar yaklaşık 20.000$ (35.000 tl) ye kadar alıcı bulmakta.

balina-kopekbaligi-11

balina-kopekbaligi-8

balina-kopekbaligi-12

balina-kopekbaligi-13

Bu harika fotoğrafların nasıl çekilebildiğini açıklamak oldukça zor. Oslob şehrinin (Filipinler) yerli balıkçılarının tuhaf alışkanlıkları ve balinalar ile olan iletişimleri projeyi kolaylaştıran adımlardandı. Her gün öğle saatlerinde kıyıya yaklaşan balina köpekbalıklarını karidesler ile besleyen balıkçıların balinalar üzerinde oluşturduğu alışkanlıklar, insanlara oldukça samimi davranmalarını ve rahatsızlık duymamalarını sağlıyor. Durum böyle olunca her gün bir kaç saat boyunca teknenin altında beslenmek için bekleyen balinalar modeller ile de birleşince bu harika görüntüler ortaya çıkmış.

balina-kopekbaligi-15

Bir çok insanı kendinden geçiren ve adeta aklını başından alan bu fotoğraflar Shawn Heinrichs (41) ve Kristian Schmidt (35) tarafından çekilmiştir. Bu harika görüntülerin oluşturulmasının kamera arkasına ya da bir başka değişle video görüntülerine de göz atmanız şart;

http://www.youtube.com/watch?v=hqgJ39KXkg4

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.