Seher Vakti Mitchell Şelalesi | Avusturalya

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 371 okuma 2 dakika

Batı Avusturalya’nın Kimberley bölgesinde bulunan Mitchell Şelalesi, toplam yüksekliği 80 metreyi bulan 4 kademeli bir şelaledir. Mitchell platosunun kırmızı tonlardaki kayaların oluşturduğu, vaha, çöl benzeri manzara bu şelaleyi eşsiz kılıyor. Plato yaklaşık olarak 115 hektar alanında. Bölgeye en yakın kasaba 350 ve 270 kilometre mesafelerdeki Derby ve Wyndham. Bölgeye ulaşım ise yalnızca 4×4 olarak bildiğimiz arazi araçları ile sağlanmaktadır. Mitchell Nehri Ulusal Parkı olarak da bilinen bölge biyolojik açıdan da oldukça önemli. Bölgede 50 kadar memeli, 220 kuş, 86 amfibi (suda ve karada yaşayabilen) ve sürüngen türü bulunmaktadır. 2000 yılından bu yana bölge korunmaktadır. Mitchell Şelalesi ve Surveyors (Sürveyan) gölcüğü bölgede öne çıkan yapılardır.

Mitchell Şelalesi

Oldukça zorlu bir arazi içerisinde oluşum gösteren Mitchell Şelalesi’nin ulaşımı pek de kolay değil. Ancak spor amaçlı bir gezi için özel bir deneyim haline gelebilir. Çünkü araçlar ile ancak platonun belli bir kısmını geçebiliyorsunuz, geri kalan mesafe için içinizdeki sporcuyu ortaya çıkartıp sıkı bir yürüyüş yapmak zorundasınız. Yol boyunca sizi şelaleye ulaşma çabanızdan caydıracak yol kenarlarına yerleştirilmiş bir takım uyarılar görebilmeniz de mümkün. Ancak herhangi bir risk alıp, herhangi oluşabilecek (motorun bozulması gibi) arızalar ile oralarda mahsur kalmak istemiyorsanız, biraz hile yaparak hava turlarına katılabilirsiniz. Böylelikle şelalenin o muazzam görüntüsünü daha geniş bir perspektiften zihninize işleyebilirsiniz.

Fotoğraf: Mike Salway, Adam Williams

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.