Sweepstakes | Gemi Enkazı | Ontario | Kanada

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 415 okuma 3 dakika

Sweepstakes gemi enkazı, batırıldığı 1885 yılından beri Ontario gölünde yüzeyden 5-6 metre kadar derinde bulunmaktadır. Oldukça temiz suları bulunan gölde dışarıdan bakıldığında batığın tamamı görülebilmektedir. Fathom Five Milli Parkına dahil olan bölge, bu enkazın da yardımı ile oldukça turistik ve çok ziyaret edilen uğrak bir alan haline gelmiş. Ziyaretçiler tarafından şaşkınlıkla karşılanan batık çevresine dalgıçlar yardımı ile dalmak da mümkün.

Sweepstakes - 8

Sweepstakes - 7

Burlington, Ontario’da 1867’de inşa edilen Sweepstakes bir Kanada uşkunasıydı (iki direkli yelkenli tipi). 218 groston, 36 metre uzunluk, 7 metre genişlik ve 3 metre derinliğindeki geminin sonu 1885 yılında Cove Adası’na kömür taşırken gövdesinin hasar görmesiyle geldi. Gemi tamir için Big Tub Limanı’na çekildi ancak hasarın çok büyük ve çok masraflı olmasının anlaşılmasıyla bu plandan vazgeçildi. Bunun üzerine geminin üzerindeki tüm değerli parçaların alınmasına ve geminin dibe gönderilmesine karar verildi. Durumu yıldan yıla kötüye gitmesine rağmen Sweepstakes hala 19’uncu yüzyılın en iyi korunmuş göl uşkunalarından biri olarak görülüyor. Geminin güverte ve gövdesini güçlendirmek amacıyla Kanada Milli Parklar Müdürlüğü tarafından metal çubuklar yerleştirildi. Ayrıca dalgıçların geminin içine girmesini önlemek için de çevresine bir tel örgü çekilmiş durumda.

Sweepstakes - 6

Sweepstakes - 2

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, dünyadaki okyanuslarda 3 milyon civarında gemi batığı bulunduğu söylenmektedir.

Sweepstakes - 3

Sweepstakes - 4

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.