Hallstatt Gölü | Hallstatt | Avusturya

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 471 okuma 2 dakika

Hallstatt Gölü ya da Hallstätter See olarak bilinen göl Salzkammergut, Avusturya’da bulunur. Yaklaşık 8,55 km² yüzey alanı ve maksimum 125 metre derinliği vardır. Turistler ve Scuba dalgıçlar için oldukça popüler bir göldür. Avusturya’nın imparatorluk dönemlerinde kaplıcalarıyla ünlenen Bad Ischl kentinden birkaç aktarmayla ulaşabileceğiniz bir kasabadır Hallstatt. Yukarı Avusturya’da, Salzkammergut bölgesinde yer alan birkaç kasabadan biri ve şüphesiz en güzeli. UNESCO tarafından 1997 yılının aralık ayında Dünya Kültür Mirası listesine girmiştir. Geçmişi yaklaşık 7000 yıl öncesine, bronz çağına kadar uzanan bu kasabada sadece tek bir yol vardır ve araç trafiğine neredeyse hiç izin verilmemektedir. Yolun başından sonuna yürümek azami yarım saatinizi alabilir. Kasaba içerisinde ünlü kilise, ufak şelaleler, tuz ürünleri satılan sevimli dükkanlara rastlamak mümkündür. Tuz dedik de.. Bir rivayete göre ”HALL” kelimesi seltik dilinde “tuz” anlamına geliyor, kasabanın meşhur olduğu tuz madenlerini temsil ediyor, başka bir iddia da “Hall” kelimesinin eski Alman dilinde bir kelime olduğu üzerine. Tabii bu tarihi bilgiler kasabanın doğal güzelliğinin yanında önemli ayrıntılar.

Clive Harris

Souvik Bhattacharya

Hallstatt’ta funikolara binerek tuz madenlerini ziyaret edebilir, hiking yapabilir, kasabanın binlerce yıllık tarihini anlatan müzesini gezebilir, ünlü Beinhaus’taki ilginç sergiyi görebilir, hatıra eşya dükkanlarından tuz örnekleri satın alabilir, Hallstatter See gölü kenarında saatlerce manzara seyredebilirsiniz. Göl turuna katılabilir, kışın kayak yapabilirsiniz. Ve fotoğraf çekmeyi sevenler…. Burası sizin cennetiniz.

Fotoğraf: Weimin Chu, Souvik Bhattacharya, Clive Harris

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.