Charles Köprüsü | Prag | Çek Cumhuriyeti

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 541 okuma 1 dakika

Charles köprüsünün yapımına Kral IV. Charles’in hüküm sürdüğü 1357 yılında başlanmış ve 15. yy’in başlarında yapımı tamamlanmıştır. 1870 yılına kadar Taş Köprü ya da Prag Köprüsü olarak bilinen köprü daha sonra Charles Köprüsü olarak isimlendirilmiştir. 1841 yılına kadar Vitava (Moldau) nehrini geçmenin tek yolu olan köprü Prag kalesi ile Şehir arasındaki bağlantının sağlanması açısından oldukça önemlidir. Prag ile Doğu ve Batı Avrupa arasında kurulmuş olan bu köprü, önemli bir ticaret yolu haline dönüştürülmüştür.

Köprü 621 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir. 3 adet kule ile köprü üzerindeki geçişlerin kontrolü sağlanmaktadır. Bunlardan iki tanesi kale tarafında olurken, diğeri eski şehir kısmında bulunan ve Dünya’nın en önemli gotik tarzı yapıları arasında gösterilen kuledir. Köprü üzerinde yaklaşık 30 adet irili ufaklı heykeller bulunmaktadır, bir çoğu barok tarzında ve 1700’lü yılları yansıtmaktadır. Ancak artık bir çoğu taklitleri ile değiştirilmiş durumdadır.

Fotoğraf: Edgar Barany

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.