Blue Lagoon (Mavi Göl) | Kaplıca (SPA) | İzlanda

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 481 okuma 1 dakika

Blue Lagoon, mavi göl ya da mavi lagün; İzlanda’nın Reykjanes bölgesindeki Grindavík köyünde bulunan jeotermal özellikte bir kaplıcadır (spa). Ülkenin turistik açıdan en fazla rağbet gören yeri olan mavi göl, son 10 yıl içerisinde başarılı işletmelerin misafirlerine sundukları ayrıcalıklar ile Dünya tarafından tercih edilen bir şifa merkezi haline gelmiştir. Kaplıcanın yıl boyunca ortalama 37-39 derece arasında değişen sıcak sularının yanı sıra Silis ve Sülfür bakımından zengindir. Bu tür sular bir çok deri hastalığına iyi gelmektedir. Özellikle sedef hastalığına sahip kişilerce tercih edilmektedir. Bölgede hızla gelişen turizmin etkisi ile konaklama imkanları da bir çok misafiri memnun edecek düzeye erişmiştir. Mavi gölde kontaminasyonun engellenmesi amacı ile göl sularına girmeden ve çıkarken kıyafetsiz duş alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bölgede ayrıca cilt ve deri hastalıkları araştırma ve geliştirme merkezleri de bulunmaktadır.

Mavi lagün, bir jeotermal enerji santrali olan “Svartsengi” tarafından beslenmektedir. Lagüne her 2 günde bir su takviyesi yapılmaktadır.Bu santral vasıtası ile lav akıntılarına oldukça yakın olan sıcak su kaynağı elektrik üretiminde kullanılmaktadır. Bir çok film, televizyon programı, dergi ve gazete yayınlarında kullanılan mavi göl ayrıca Dünya’nın ilk yenilenebilir metanol tesisine oldukça yakındır.

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.