Tanah Lot Tapınağı | Bali | Endonezya

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 543 okuma 1 dakika

Tanah Lot Deniz Tapınağı, Bali’de bir kaya oluşumudur. Denpasar’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Günümüzde de ibadethane olarak kullanılan, turistler tarafından ilgi gören kültürel bir simgedir.

Tapınak, açık denizde yıllar içinde  gel git etkisiyle şekillenen geniş bir kayalık üzerine oturtulmuştur. Tapınağın 15. yüzyılda rahip Nirartha tarafından yapıldığı söylenmektedir.

Bali güney batı sahili boyunca, ip gibi dizilen yedi tane deniz tapınağı vardır. Tapınakların görüş açıları diğer tapınakları görmeye uygundur.

Tapınağın iç ve dış yapısını oluşturan kayaların yüzeyleri zamanla aşınmaya uğramış ve tehlike oluşturmaya başlamıştır. 1980 yılında Japon hükümetinin yaptığı yardım ile hem Tanah Lot Deniz Tapınağı’nın hem de Bali’de bulunan diğer yapıların restorasyonları yapılmıştır. Çalışma sonunda tapınağın üçte biri yapay olmuştur ancak özenli işçilik bunu gizlemektedir.

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.