Preveze | Parga | Yunanistan

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 481 okuma 4 dakika

2005 nüfus sayımı 3500 olan Parga, Yunanistan’da, Epir Periferi’sinde, Preveze idari bölgesinde bulunan küçük bir şehirdir. I. Süleyman saltanatı döneminde 27 Haziran 1523 – 15 Mart 1536 arasında sadrazamlık yapmış, önemli siyasal ve askeri olaylarda rol oynamış Osmanlı devlet adamı Pargalı İbrahim Paşa’nın memleketidir.

parga

Marie Therese Magnan - Sandy Beach

Marie Therese Magnan

Güzel ve sakin bir deniz kasabasıdır Parga, ve irili ufaklı bir kaç sahili bulunur. Bunlar arasında en bilinenleri;

Sarakiniko: Şehre 12 kilometre uzaklıktaki bu plaja botla da gidilebiliyor. Bu turistlerin sıklıkla tercih ettikleri bir yöntem, yolculuk boyunca şehrin güney kıyısını izleyebiliyorlar.
Kryoneri: Parga’nın içindeki bu küçük plaj yarı kum yarı çakıl taşıyla kaplı. En önemli özelliği de şehrin en büyük caddesinin hemen yanında yer alması.
Valtos: Parga’nın hilal şeklindeki en büyük ve en bilinen plajı olan Valtos şehrin güney batısında yer alıyor. Plajda dalış, paraşüt ve su kayağı gibi sporlar yapılıyor.
Lichnos: Şehre 4 km’lik uzaklıkta bulunan ve diğerlerine oranla daha sakin bir plaj olan Linchnos derin ve berrak suları ile dalgıç teknelerinin favori mola yeri.

Darko - Shark Island

dkalamidasparga

Geçen yıl Yunanistan’da yayınlanmaya başlayan ve bazı kesimlerin tepkisini çeken Muhteşem Yüzyıl dizisi sayesinde Parga kenti “moda” oldu. Türk turistlerin ilgisinin farkına varan Pargalı turizm kurumları belediyenin desteğiyle 24-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen EMITT Turizm Fuarı’na katıldı. Bu sayede daha fazla Türk Turisti Parga’yı çekmeyi hedefleyen turizm kurumları Muhteşem Yüzyılın popülerliğine bakıldığında şimdiden başarılı olacak gibi görünüyor.

gijs dk

gijs dk

Fotoğraflar: Darko, dkalamidas, gijs dk, Marie Therese Magnan, shone15

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.