Büyük Beyaz Köpekbalığı | Carcharodon carcharias

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 472 okuma 2 dakika

Bu mükemmel ve biraz da korkutucu fotoğrafta gördüğümüz canlı Canavar Köpekbalığı ya da Büyük Beyaz Köpekbalığı adları ile bildiğimiz Carcharodon carcharias türüdür. Bu fotoğraftaki birey üzerinde gördüğümüz yara izleri ve çizikler muhtemelen bir çiftleşme ya da kapışma neticesinde oluşmuş. Her ne şekilde oluşursa oluşsun o kadar yaraya rağmen halen otoritesini koruduğunu söyleyebilirim. Çok sert.

Fotoğraf konusuna gelince, bu fotoğrafı bir çok sitede daha evvel görmüş olmanız olası, çünkü web ortamına yayılmış oldukça popüler bir fotoğraf. Fotoğrafın kaynağına gelince herhangi bir fikrim yok, hatta fotoğrafın orjinal mi yoksa photoshop mu (yani CGI – Bilgisayar ile Üretilmiş Fotoğraf mı) olduğuna dair herhangi bir bilgim yok. Ama eğer orjinal ise valla bunu çeken arkadaşa da helal olsun, sanırım bu kadar sert bir köpekbalığının karşısına geçip de böyle bir fotoğrafı ben çekemezdim.

Köpekbalıkları konusuna tekrar dönecek olursak, en bilinen özellikleri tabii ki dev cüsseleri, 6 metre ve üzeri boy ile 2.268 kg (2-2,5 ton) ağırlıktadırlar. Ömürleri 30 yıldan uzundur ve yaklaşık 15 yaşında cinsel olgunluğa ulaşırlar. Bu köpekbalıklarının bilinen diğer bir özelliği de ventral’de (alt yüzey) açık tonların ve dorsal’de (üst yüzey) koyu tonların hakim olmasıdır. Bu şekilde hem yukardan hem de aşağıdan bakıldığında bir çeşit renklerden ötürü gizlenme elde eder bu köpekbalıkları. Bunun dışında hamile büyük beyaz köpekbalıkları incelenmiştir ancak doğum anı henüz gözlemlenmemiştir.

Fotoğraf: Scopolamina (Reddit Kullanıcısı)

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.