Waimea Kanyonu | Kauai Adası | Hawaii

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 468 okuma 3 dakika

Pasifiğin büyük kanyonu olarak da bilinen Waimea Kanyonu, yaklaşık 16 km uzunluğunda ve 900 m derinliğindedir. Hawaii Adalarından, Kaua’i batı kıyısında yer alır. Waimea, Hawaii dilinde “kırmızımsı su” anlamına gelir ve bölgenin kırmızı tonlarındaki topraklarını ifade eder. Waimea Kanyonu, bölgenin merkezinde bulunan, en yüksek noktası (910 m) Waiʻaleʻale Dağının aldığı aşırı yağışlarla beslenerek doğan Waimea Nehri’nin bölgeyi oyması ile oluşmuştur (Tabii ki yalnızca akarsunun işi değildir bu durum, 4-5 milyon yıl öncesi oluşan lavlar bu işi başlatmışlardır ve adanın oluşumunu sağlamışlardır). Waimea Nehri yaklaşık olarak 19.5 km uzunluğundadır. Hawaii adalarındaki en uzun nehirlerden biridir. Yılın her dönemi bazen bir sızıntı gibi bazense bir sel gibi akar, ama her zaman Waimea Kanyonunda akmaya devam eden Waimea Nehri, günümüzde halen bölgeyi oymaya ve derinleştirmeye devam etmektedir.

waimea kanyonu

Kanyon yaklaşık olarak 7.5 km2‘lik bir alana yayılmıştır. Turistlerin Hawaii adalarında tercih ettiği bir kaç önemli yerden biridir. Doğa ile iç içe, el değmemiş doğal güzellikler eşliğinde onlarca yürüyüş yolu bulunmaktadır. Yağmur ormanlarının doğal güzellikleri, masmavi pasifik sularının vurduğu kıyılar ve bitmek tükenmek bilmeyen Hawaii yazının dışında, bölgede neredeyse yerleşimin bulunduğu her yerde bulunan başıboş tavuklar, Hawaii için bir marka haline gelmiş kahve (tabii ki Kaua’i ‘de Kauai kahvesi) ve bölgenin bir diğer sembolü şeker kamışları (özel turlar ile tüm yapım aşamalarını tecrübe edebilirsiniz) ile Kaua’i ziyaretçilerine sıkı bir maceranın kapısını açıyor.

waimea kanyonu 2

Yukarıdaki fotoğraflarda da görüldüğü gibi, kanyonun sunduğu manzara eşsiz nitelikte. Öyle ki DSLR kamerası olan herkesin bir tripod kapıp gitmek isteyeceği ve ne kadar amatör olursa olsun yıllarca hayatında yer edecek güzellikte fotoğrafların sahibi olacağını garanti eder nitelikte. Hatta internette bir çok kişi çektiği fotoğrafları poster/tablo olarak satmakta.

Fotoğrafçı : Laszlo Podor, Lace Andersen, Marina Di Guardo

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.