Batık Gemi | Gen. Hoyt S. Vandenberg | Florida

yazan M.Doğan Özdemir
Yayınlanma: Son Güncelleme 0 yorum 369 okuma 2 dakika

General Hoyt S. Vandenberg gemi enkazı bir çok dalma noktası ile turistlere ve amatör dalgıçlara iyi bir tecrübe imkanı sunmaktadır. Günümüzde bir resif alanı haline gelmiştir ve bir çok canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Toplam derinliğin 40 metre civarında olduğu bölgede, dalgıçlar tarafından ilgiyle gözlemlenen gemi kısımları yüzeyden 10-15 metre derinde bulunmaktadır. Gemi tarihi açıdan da önemlidir. 1943 ile 1983 yılları arasında aktif olarak Amerikan Hava Kuvvetleri ve Denizcilik Komutanlığı tarafından kullanılmış, hatta bir zaman antenlerle donatılmış ve bir füze, roket atar ve takipçi haline getirilmiştir. 1998 yılında “Virus” isimli filmde de Rus Donanma Gemisi olarak kullanılmıştır. Bunun ardından 27 Mayıs 2009 tarihinde batırılmıştır. Geminin batırılması için hazırlıklar ve bazı parçaların gemiden çıkarılması 8,6 milyon dolara mal olmuştur. Geminin dalgıç aktiviteleri ve diğer aktivitelerden elde ettiği gelir yaklaşık olarak yıllık 8 milyon dolardır. Ayrıca bir yapay resif şeklini aldığı için çevrecilerin de takdiri kazanılmıştır.

general_vandenberg_usafs

Florida, Key West açıklarında dalgıç ve fotoğrafçı Andreas Franke’nin sürrealist çalışmasıdır. Çekilen fotoğraflar batık gemi üzerine monte edilmiştir, böylece sanatseverler bölgeye dalış yaparak galeriyi gerçek ortamında ziyaret edebilmektedir. Çalışma muhtemelen türünün ilk örneğidir. Galeri ve videoya aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.

The Vandenberg: Life Below the Surface

Galeri: Andreas Franke

Okumaya Devam Et

Bir Türk'ün Gözünden Sucul Dünya..!

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini (çerez) kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onayla İncele

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.